Collectie Natuurstenen bakken

Bekijk de vergelijkbare categorieën

0 producten
0 van 0 gezien

Natuurstenen wasbakken

Natuurstenen wasbakken, troggen, wastafels of gootstenen zijn nog steeds immens populair. Dat is natuurlijk niet voor niets. Zo is een natuurstenen wasbak verkrijgbaar in de meest uiteenlopende modellen en kleuren en zien ze er niet alleen zeer robuust uit, maar zijn ze ook vrijwel onverwoestbaar. Het type natuursteen is hierbij natuurlijk bepalend. Natuurstenen wasbakken worden gebruikt voor diverse sanitaire ruimtes, zoals badkamer, wc en toilet. ’t Achterhuis heeft zo een 300 tal unieke, oude wasbakken op voorraad. Iedere bak is anders.

Belgisch hardstenen wasbak

Met een stenen wasbak of hardstenen wasbak wordt vrijwel een Belgisch hardstenen wasbak bedoeld. Belgisch hardsteen wordt ook wel Arduin of blauwsteen genoemd en is herkenbaar aan de blauw/grijze kleur. Een Belgisch hardstenen wastafel kan hierbij in meer of mindere mate deze uitgesproken kleur hebben. Omdat het gesteente zo hard en dicht is, wordt het in de volksmond ook wel ‘petit granit’ genoemd. Een bekende Franse term is juist weer pierre bleue pierre de taille. Overigens wordt deze steensoort ook veel verward met het echte graniet. Maar een granieten wasbak of granieten wastafel bestaat juist uit stollingsgesteente en het ontstaan van dit natuurgesteente is toch een heel ander proces.

Marmeren wastafel of gootsteen

Een zeer geliefde natuursteen is nog altijd marmer. ‘t Achterhuis heeft dan ook diverse marmeren wasbakken of wastafels in het assortiment. Een voordeel van marmeren wastafels is dat vrijwel elke kleur mogelijk is. Toch wordt ook wel weer veel gekozen voor wit marmer. In dat geval is het marmer vaak afkomstig uit Carrara, een stad in het noordwesten van Toscane (Italië), welke bekend staat om zijn marmergroeven. Carrara marmer is, zoals alle marmer, een gemetamorfoseerde kalksteen dat onder het aardoppervlak is blootgesteld aan hitte en druk door miljoenen jaren. Het witte Carrara marmer is met name wenselijk voor de schone en esthetische kwaliteiten, zoals natuurlijk een marmeren gootsteen. Naast Italiaans marmer is er ook veel marmer afkomstig uit België en Frankrijk dat wordt gebruikt voor wastafels.

Oude wasbak buiten

Natuurstenen wasbakken zijn ook zeer geschikt voor buiten. Soms worden oude of ouderwetse wasbakken puur voor de sier buiten geplaatst. Een dergelijke wasbak wordt dan ook wel een wastrog of wasbak genoemd. Echter, een wasbak voor buiten kan ook heel handig zijn voor bijvoorbeeld buiten werkzaamheden bij een bedrijf of in de tuin. Ook zien we steeds meer buitenkeukens met natuurstenen wasbakken.

Natuurstenen wasbakken showroom

Wij hebben een groot aanbod sanitair producten die deels uit voorraad geleverd kunnen worden, waaronder de gehele collecties van Lefroy Brooks en Kenny & Mason. Slechts een beperkt deel van ons aanbod staat online ter inspiratie. In onze fysieke showroom hebben wij diverse voorbeeld badkamers en keukens die zijn afgewerkt met natuurstenen wastafels. Overigens kunnen wij de nieuwe natuurstenen wasbakken ook op maat leveren. Ook bieden wij bijpassende sanitair items, zoals muurtegels, gietijzeren baden en nostalgische kranen om uw badkamer of keuken compleet te maken. Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze showroom om de gehele selectie sanitair in het echt te komen bewonderen.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop