Onze historie — Een antieke hobby sinds 1965

Inmiddels bestaan we al meer dan een halve eeuw. En ruim 55 jaar aan ondernemerschap levert door de jaren heen natuurlijk prachtige plaatjes en verhalen op. Stuk voor stuk herinneringen die we koesteren en met trots willen delen.

1965

(Lam)Bert van Alebeek is bakkersknecht bij zijn vader in de bakkerij aan de Kreitenmolenstraat nr 60. Na het bakken gaat Bert bezorgen. Vers brood wordt tegen oude (bouw)materialen en antiek geruild om openstaande rekeningen vereffend te krijgen. Deze materialen verkoopt Bert aan gerenommeerde antiquairs. Stilaan verkoopt Bert meer door aan particuliere klanten.

 

1972

Twee maanden na het onverwachte overlijden van zijn vader sluit Bert de oude bakkerij. Hij gaat er verder met de in- en verkoop van antiek en bouwmaterialen.

1976

De voorraad groeit gestaag en ’t Achterhuis verhuist naar het grote terrein van aannemersbedrijf Harrie Brekelmans aan de Kreitenmolenstraat nr 90. Achter het nieuwe woonhuis kwam de eerste showroom. De naam ‘t Achterhuis werd gekozen.

 

 1986

Frank van Alebeek, toen al ervaren als tiener, komt bij ‘t Achterhuis werken. Het assortiment en personeelsbestand wordt flink uitgebreid. De showroom wordt verbouwd.

1991

Ook de Kreitenmolenstraat 92 wordt aangekocht, met de grond van de buren. Er worden grote loodsen met werkplaatsen gebouwd. Ook komt er een extra showroom.

 

1994

Toen de bouw en verbouwingen klaar waren volgde de heropening. Tijd voor een feestje!

1999

‘t Achterhuis blijft groeien. Alweer een uitbreiding volgt. Op het industrieterrein de ”Kreitenmolen” wordt een groot magazijn met expeditieruimte gebouwd.

 

2000

Frank van Alebeek neemt ‘t Achterhuis over van zijn vader Bert van Alebeek. Inmiddels verkoopt ‘t Achterhuis veel meer dan enkel oude bouwmaterialen. Het levert ondertussen alles op gebied van eigentijds bouwen en wonen.

2006

Wederom een uitbreiding. Deze keer aan de Houtsestraat 119 te Udenhout, voor de opslag van gerecupereerde stenen en grootse tuinornamenten.

 

2013

De Kreitenmolenstraat 83b wordt aangekocht. Op dit grote terrein zat voorheen een houtzagerij. ‘t Achterhuis wil op termijn al haar activiteiten centreren in de Kreitenmolenstraat.

2014

Na een jaar bouwen en verbouwen is er al heel wat veranderd. De loodsen werden opgeknapt, er werd een park aangelegd en in de 125 jarige oude zagerij is er nu expositieruimte voor een exclusieve collectie schouwen. Het grootste deel van de voorraad werd al overgebracht naar hier.

 

2015

‘t Achterhuis exposeert haar grote verzameling oude, maar eigentijdse bouwmaterialen, op maar liefst 30.000m², midden in de dorpskern van Udenhout.
Het assortiment is nu groter dan ooit. Dit jaar is het 50-jarige jubileum van het bedrijf gevierd. Er werken momenteel 15 gepassioneerde medewerkers met verstand van zaken.

2020

Helaas werd de wereld getroffen door het Coronavirus. Verschillende lockdowns volgden. Maar achter de schermen bleven wij vlijtig doorwerken samen met onze website bouwer. Zo ontstond er toch nog iets moois in 2020!
We zijn trots op onze nieuwe, supermoderne website.

 

2022

Het in 2021 verworven garagebedrijf naast ons werd in 2022, na een grondige aanpassing en renovatie, uiteindelijk in gebruik genomen.
Vanaf nu dient dit als extra showroom en opslag van onze interieurvoorraad.

Vraag de Achterhuis brochure aan

loading

loading

Achter-Huis-Collectie Enorme collectie unieke vondsten
Eigen ateliers Met vooral aandacht voor kwaliteit
30.000 m2 beleving Zien is inspireren