’t Achterhuis heeft een permanente collectie van bijzondere vloertegels

Antieke en oude vloertegels

`t Achterhuis biedt u één van de grootste sorteringen antieke tegelvloeren en elke week, dan niet dagelijks wordt ons assortiment aangevuld. Soms worden deze oude tegels aangeduid als ouderwetse tegels, maar gezien de enorme vraag en toepassingen in moderne gebouwen, zijn dit alles behalve ouderwetse tegels. Onze tegels worden gebruikt voor allerlei vertrekken: van grote oppervlakken in spa’s en boerderijen tot detailafwerking in de badkamer.

Typen antieke vloertegels en materialen

Veel oude tegels in ons assortiment zijn ook daadwerkelijk antiek te noemen en zijn afkomstig van bijvoorbeeld oude kloosters of kastelen, ook wel kloostertegels of kasteelvloeren genoemd. Deze antieke vloertegels worden veelal in gerecupereerde staat aangeboden. Andere oude tegelvloeren zijn juist helemaal niet zo oud, maar zijn oud gemaakt en doen wat betreft kwaliteit en de looks niets onder voor echte antieke tegels. Twee gerenommeerde merken op dit gebied zijn Castle Stones en RAW Stones. Om de zoektocht naar dé antieke tegel iets makkelijker te maken, hebben wij alvast een handige onderverdeling voor u gemaakt.

Antieke Plavuizen

Een veel voorkomende oude gebakken vloertegel wordt aangeduid met de term antieke plavuis of estrik en is verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren. Veelal zijn dit oude en antieke Hollandse, Belgische en Franse plavuizen. De kleuren variëren hierbij genuanceerde terracotta tegels tot rode plavuizen en van blauwe tegels tot grijze plavuizen. Soms zijn er ook gele plavuizen, genaamd blanche et jaune.

Belgisch hardsteen

Vele oude vloertegels bestaan uit natuursteen, zoals Belgisch hardsteen. Belgische hardstenen vloertegels worden ook wel blauwsteen, arduin, of Pierre Bleue genoemd. ‘t Achterhuis heeft vele antieke en mooie verouderde vloertegels in het assortiment. Het is een duurzame tegel die zowel in authentieke gebouwen als moderne woningen veel gebruikt wordt.

Antieke Marmers en natuursteen vloeren

Naast Belgisch hardstenen vloeren vindt u oude natuurstenen tegels onder de categorie Antiek marmer. Zoals de naam al doet vermoeden zijn dit veelal antieke marmeren vloeren van bijvoorbeeld de populaire, zwart marmeren kerkdallen of basicle.

Bourgondische Dallen

Bourgondische dallen bestaan uit Frans witsteen, ook wel kalksteen genoemd. Deze hebben we in vele uitvoeringen. Van de originele oude en antieke bourgondische dallen tot hele mooie kopieën als bijvoorbeeld de originele Castle Stones of RAW Stones. Maar ook nieuwe tegels uit bestaande groeves die met de hand verouderd worden.

Motieftegels

Nog steeds zeer populair zijn de oude tegels met motief of patroontegels, veelal afkomstig uit Frankrijk en Portugal. Naast sanitaire voorzieningen ook erg populair in de hal. Ze worden ook Jugenstill tegels genoemd en kunnen zowel cementtegels zijn als keramische tegels.

Antieke voorbeeldvloeren

‘t Achterhuis heeft meer dan 100 sorteringen van oude tegels en antieke vloeren op voorraad van diverse materialen, met diverse motieven, in verschillende maten en in verschillende prijscategorieën. Een onderdeel van onze showroom bestaat uit voorbeeldvloeren. Graag nodigen wij u dan ook uit voor een bezoek aan onze showroom om de oude tegelvloeren in het echt te komen bewonderen. U kunt uw eigen partij dan samen met onze magazijn chef uitzoeken. U kunt er overigens altijd voor kiezen om onze antieke vloertegels zelf te leggen of dit door onze kundige vloerenleggers te laten leggen.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Logistiek en transport Wij leveren overal ter wereld
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop