Collectie Wandtegels

Bekijk de vergelijkbare categorieën

/
/
0 van 0 gezien

Antieke en oude wandtegels

`t Achterhuis biedt u een grote sortering antieke wandtegels die regelmatig wordt aangevuld. Soms worden deze oude muurtegels aangeduid als ouderwetse wandtegels, maar gezien de toenemende vraag voor moderne inrichtingen met bijvoorbeeld een landelijke keuken of badkamer, is dit niet helemaal de correcte aanduiding.

Friese witjes en Oud Hollandse wandtegels

Friese witjes worden nog steeds op ambachtelijke wijze gemaakt en het recept hiervan stamt uit de 17e eeuw. Friese witjes hebben hierbij een typische afmeting van 13 x 13 cm. Ze zijn gemaakt van kalkhoudende klei en bedekt met een laagje witte tinglazuur wat zorgt voor de klassieke ‘look and feel’. Deze witjes hebben niet altijd exact dezelfde kleur wit, maar worden aangeboden in diverse kleurnuances. Een veel gebruikt tinglazuur is craquelé, dit zorgt voor een zijdeglans effect. Friese witjes zonder craquelé lijkt juist meer op hoogglans. Dit type muurtegel zien we met name terug in de keuken, maar worden eigenlijk in alle sanitaire ruimtes verwerkt.

Tegelblateau kopen?

Een antiek tegeltableau wordt veelal op witjes met deze craquelé glazuur geschilderd. Het voordeel is namelijk dat de kleuren van het tegeltableau op craquelé glazuur beter uitkomen. Een tegelblateu zien we vaak terug als fraaie decoratie tussen de muurtegels in de keuken.

Metrotegels

Ook metrotegels zien we steeds vaker terug in de keuken, badkamer en zelfs de woonkamer. De naam zegt het natuurlijk al, maar de originele metrotegel vindt zijn oorsprong in de oudere metrostations. De klassieke maat is 7,5 x 15,2 cm met een duidelijke facetrand en is ook verkrijgbaar in 7,5 x 15 cm. Misschien leuk om te weten is dat deze facetrand destijds is toegepast om meer licht te weerkaatsen in de metrostations. Een dergelijk verhaal kan toch niet iedereen vertellen over zijn muurtegels.

Schouwtegels

‘t Achterhuis heeft een permanente collectie van zo’n 350 schouwen en het is natuurlijk een optie om deze ook netjes af te werken met antieke schouwtegels. Deze schouw tegels worden voor de schouw gemetseld en zorgen voor een authentieke uitstraling.

Antieke wandtegels showroom

‘t Achterhuis heeft meer dan 1000 sanitair producten, waaronder bovengenoemde sorteringen van oude wandtegels. Een onderdeel van onze showroom bestaat uit keuken, badkamer en toilet inrichtingen waarbij diverse afwerkingen u een compleet beeld geven van de mogelijkheden. Graag nodigen wij u dan ook uit voor een bezoek aan onze showroom om de oude wandtegels in het echt te komen bewonderen. U kunt de partijen dan samen met onze magazijnchef bekijken. U kunt er overigens altijd voor kiezen om onze antieke muurtegels zelf te plakken of door onze kundige betegelaars.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop