Collectie Bourgondische dallen

Bekijk de vergelijkbare categorieën

/
0 producten
0 van 0 gezien

Bourgondische dallen

Bourgondische dallen

Bourgondische dallen, Bourgondisch witsteen of simpelweg ‘dallen’ is een verzamelnaam voor de Franse kalksteen afkomstig uit de omgeving van Bourgogne. Dit is een meer exclusieve natuursteen welke bekend staat om de fraaie kleurschakeringen en veelal een grove structuur heeft. Dit geeft de Bourgondische dallen dan ook meteen een landelijke en authentieke, warme uitstraling. Het opmerkelijke van de Bourgondische dallen en veel andere natuursteensoorten is dat deze door het gebruik in de loop der jaren mooier worden.

Uitvoeringen

Bourgondische dallen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, kleuren en afwerkingen die variëren van strak met een moderne uitstraling tot verouderd met een landelijke doorleefde uitstraling en zelfs antiek. Enkele verschillen in uitvoeringen worden hieronder opgesomd:

  • van kleine 15x15cm getrommelde dalletjes tot groot Romaans verband
  • vaak lichte kleurstellingen, zoals crème, zandkleurig of lichtgrijs
  • veelal vierkante vorm, maar ook zeskant of in combinatie met blokjes/cabochons
  • geschikt voor banen of wild verband
  • origineel of recuperatie

Oorspronkelijk werden dallen altijd in wildverband gelegd, maar Bourgondische dallen kunnen vooraf ook gesorteerd worden op ongeveer gelijke breedtes en zo op banen gelegd worden. De kleurstellingen zijn dus veelal lichte tinten. Welke kleur de dallen exact zijn is afhankelijk van de streek waarvan ze vandaan komen. De oude dallen worden steeds schaarser en zijn duurder dan de nieuwe versies omdat ze moeten worden uitgebroken, geschoond en weer gesorteerd.  Omdat er nog steeds steengroeven zijn in Frankrijk worden er ook nieuwe gemaakt. Die Bourgondische dallen worden vaak verouderd om ook een oude, antieke of rustieke uitstraling te geven. Soms is het moeilijk de verschillen te zien en laat u dan ook goed inlichten.

Bourgondische dallen voor elk interieur

Veelal worden Bourgondische dallen gebruikt voor de woonkamer, hal of keuken. Naast de voordelen van een tegelvloer geven de prachtige antieke en rustieke dallen van Frans kalksteen elk interieur een lichte, ruime en tijdloze uitstraling. Door de verschillende uitvoeringen is er ook altijd wel een juiste match te vinden. Bourgondische dallen zijn zeer gemakkelijk te onderhouden. ‘t Achterhuis raadt hierbij de Superfix dweil was aan. Hiermee is het gemakkelijk om dallen te impregneren en ze lang mooi te houden.

Bourgondische dallen voorbeeldvloeren

Wij hebben meer dan 100 sorteringen oude en antieke vloertegels op voorraad, waaronder ongeveer 30 soorten bourgondische dallen. In onze showroom hebben wij diverse grote voorbeeldvloeren liggen met Bourgondische dallen in diverse afwerkingen. Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze showroom om de Bourgondische dallen in het echt te komen bewonderen.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop