De foto’s spreken voor zich, want onze interieurs zijn eigenlijk met geen pen te beschrijven. Onze altijd wisselende collectie biedt zoveel keuze en diversiteit dat je vaak eigenlijk niet eens kunt kiezen. Onze showroom is met recht een snoepwinkel voor volwassenen.

Zeg nou zelf, dit is toch fantastisch? Welke route je ook volgt, in onze showroom waan je jezelf keer op keer weer in een middeleeuws kasteel met iedere keer een ander, uniek verhaal. Hebben jullie al een datum geprikt om samen langs te komen?

Wonen

Bij ‘t Achterhuis vindt u naast historische bouwmaterialen ook alles voor de inrichting van uw huis. U kunt bij ons terecht voor karaktervolle interieurs in diverse stijlen. Midden in de dorpskern van het Brabantse Udenhout vindt u onze showrooms op maar liefst 30.000 m². Ontdek ons verhaal en laat u inspireren!

Geleefde planken- en parketvloeren

De vloeren zijn in diverse soorten en maten verkrijgbaar. Na het leggen van de vloer kunt u deze naar eigen keuze eventueel kleuren en behandelen. Oude en antieke planken vloerdelen uit kazernes, kastelen en hoeves van Frans eikenhout hebben prachtige patina. Ook onze 18e eeuws en 19e eeuws verouderde vloerplanken hebben dat. Brede rustieke eiken planken tot wel 30 cm breed en 550 cm lang geven een exclusieve uitstraling. Ook de bekende oud eiken planken uit treinwagons zijn nog steeds populair. Verder hebben wij nog vele parketvloeren zoals visgraat, strokenparket en de Hongaarse punten. Alles is overzichtelijk te zien in de Achterhuis showrooms.

Schouwen en kachels

’t Achterhuis heeft een enorme collectie van meer dan 350 schouwen en een groot aantal kachels. Antiek marmer, Franse steen, houten schouwen in diverse kleuren, stijlen, formaten en prijsstellingen. In ons atelier wordt alles door eigen restaurateurs deskundig schoongemaakt en indien nodig gerestaureerd en weer zorgvuldig in elkaar gezet. Ook verzorgen wij advies & inbouw.

We hebben zo’n 350 antieke marmeren en zandstenen schouwen. Van de 16de eeuw t/m de 19de eeuw. Zandsteen wordt ook wel kalksteen, witsteen, Bourgondische of Franse steen genoemd. Marmeren schouwen zijn er in vele bijzondere kleuren, zoals zwarte Belgische marmer (noir de Mazy), witte Italiaanse Carrara marmer, Belgische Napoleon rouge. Modellen als Louis XV komen vaak uit kastelen of rijk versierde herenhuizen. De eenvoudigere modellen zoals een Campagnarde komen  uit hoeves, boerderijen, en andere landhuizen.

Van de schouwen hebben wij 150 tal originele antieke marmeren schouwen staan opgesteld. Er is keuze uit vroege marmerstenen schouwen en schouwen bestaande uit verschillende losse onderdelen van een iets latere periode. Deze schouwen worden door onze deskundige restaurateurs geheel nagekeken, geschoond, indien nodig gerestaureerd en alvast voorgemonteerd. Ze worden zo in elkaar gezet zodat diegene die de schouw gaat plaatsen, de verschillende onderdelen niet meer in elkaar moet puzzelen. De schouwen worden geleverd in 4 tot 5 delen. Uiteraard verlenen wij vakkundig advies en verzorgen eventueel de inbouw die gedaan wordt door professionele schouwenbouwers. Zij hebben vele jaren ervaring met het inbouwen van antieke schouwen als open haard (hout of gasgestookt) of met een kachel.

Verder heeft ’t Achterhuis een 150 tal zandstenen schouwen staan opgesteld. Er is een ruime keuze uit antieke schouwen daterend uit de 17e, 18e en 19e eeuw. De antieke schouwen worden schoongemaakt en indien nodig gerestaureerd in onze eigen ateliers. Ook zandstenen replica schouwen zijn bij ons te verkrijgen. Deze worden in Frankrijk gemaakt en zijn er in vele verschillende maten en afwerkingen, vaak zijn deze moeilijk te onderscheiden van de echte antieke schouwen. Kunt u de juiste niet vinden is er ook nog de mogelijkheid om bestaande schouwen door ons te laten aanpassen of er één op maat te bestellen. Uiteraard verlenen wij vakkundig advies en verzorgen eventueel de inbouw die gedaan wordt door professionele schouwenbouwers. Zij hebben vele jaren ervaring met het inbouwen van antieke schouwen als open haard (hout of gasgestookt) of met een kachel.

Vloer- en wandtegels

Van het enorme aanbod antieke tegelvloeren hebben wij in onze showroom verschillende vloeren verwerkt zodat u een goede indruk krijgt hoe een vloer er na verwerking uit komt te zien. Altijd hebben wij grote partijen in voorraad. Er zijn o.a. handgevormde plavuizen in verschillende soorten, maten, vormen en kleuren (van licht tot donker), antieke dallen van natuursteen,…

’t Achterhuis biedt u één van de grootste sorteringen antieke tegelvloeren. Oude en antieke Hollandse, Belgische en Franse plavuizen. In vele soorten, maten, en kleuren van genuanceerde terracotta  tegels tot rode plavuizen en van blauwe tegels tot grijze plavuizen/tegels. Ook worden deze oude en antieke plavuizen, estrikken, boerenplavuizen, en abdijplavuizen genoemd. Ook is er veel vraag naar Belgisch hardsteen, ofwel blauwsteen, arduin, of Pierre Bleue genoemd. Op voorraad oude en antieke, maar ook nieuwe met een mooie verouderde uitstraling. Bourgondische dalles, een echte Franse steen. Ook wel witsteen of kalksteen genoemd. Deze hebben we in vele uitvoeringen. Van de originele oude en antieke Bourgondische dalles tot hele mooie kopieën.

Antiek & Decoratie

’t Achterhuis heeft een zeer grote collectie antiek en decoratiematerialen zoals deuren, kasten, stoelen en tafels. Als men aan antiek denkt, denkt men vooral aan oubollige meubelen.  Wij hebben echter een prachtige collectie eigentijdse vitrinekasten, eettafels, salontafels, chesterfields en andere lederen stoeltjes.  Eetkamerstoelen, oude kerkbanken, lampen, kandelaars, schalen enz…  Ook zijn er nog veel prachtige, sierlijk gedecoreerde, vergulde en verzilverde, originele spiegels overgebleven.

Antieke spiegels

Orginele spiegels in vele stijlen, formaten en uitvoeringen. U hebt de keuze uit minimaal 100 stuks. Als men aan antiek denkt, denkt men vooral aan oubollige meubelen.  Wij hebben echter ook een prachtige collectie eigentijdse vitrinekasten, eettafels, salontafels, chesterfields en andere lederen stoeltjes.  Eetkamerstoelen, oude kerkbanken, lampen, kandelaars, schalen enz…

Ook zijn er nog veel prachtige, sierlijk gedecoreerde, vergulde en verzilverde, originele spiegels overgebleven.

Sanitair

Exclusief sanitair, zoals het Engelse merk Lefroy Brooks, de vele baden op pootjes, antieke wastafels, kranen, toiletten, ’t Achterhuis heeft het allemaal. Uw badkamer krijgt een eigentijdse allure met een hardstenen of motieftegelvloer. Ook sanitair voor keukens, bijkeukens en buitenkeukens. Er is een ruime keuze uit Belgisch hardstenen (gootsteen) bakken en een bijpassend arduinen aanrechtblad kan in onze natuursteenzagerij op maat gemaakt worden.

Nieuw nostalgisch sanitair
Bezoek ook Lefroy Brooks

Vraag de Achterhuis brochure aan

loading

loading

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
30.000 m2 beleving Zien is inspireren
Maatschappelijk verantwoord Milieu vriendelijk door hergebruik