Door de smaakvolle inrichting met voornamelijk vele mooie antieke en decoratieve stukken maar ook kunst, wist de gastvrije vrouw des huizes hoe ze het huis kon omtoveren naar een thuis waar iedereen altijd welkom is.

De inmiddels antieke eiken trap en patroontegels in de hal zijn origineel en dateren dus van 1803. Vele varianten zijn nog steeds verkrijgbaar bij ons. Zowel oude als nieuwe.

De rijke, antieke marmeren schouwen werden eruit gehaald, gerestaureerd en opnieuw geplaatst. In de vuurmond hebben we gerecupereerde steentjes gebruikt. Ook de rode Franse terracotta tegeltjes in de woonkamers zijn origineel. We hebben deze dus niet geleverd, maar het toont aan dat ze onverslijtbaar zijn. Het gebruik van kwalitatieve, duurzame materialen loont dus op termijn.

Vele meubelstukken en woonaccessoires komen van ‘t Achterhuis.

Boven liggen ook nog steeds de originele houten vloeren uit 1803! Ze zien er niet perfect meer uit maar hebben wel een mooie verouderde uitstraling gekregen waar de bewoners nu net zo verliefd op geworden zijn. Verder hebben we wel het vrijstaande bad met kranen van Lefroy & Brooks geleverd.

Het koetshuis werd feestzaal. Daar werd dan ook gekozen voor een onverslijtbare Belgisch Hardstenen vloer in wildverband. En om het nog gezelliger te maken werd er een handgekapte, houtgestookte Franse stenen schouw geplaatst. De oude stalramen zijn authentiek.

Een andere stal werd garage en de serre bleef benut als serre. De bewoners hebben namelijk “groene vingers”.

Buiten op het terras werden antieke Belgisch hardstenen dallen gelegd met daarop een Belgisch hardstenen tuintafel als blikvanger. Op het terras en in de tuin werden vele originele L’Anduze vazen geplaatst in verschillende maten en kleuren.