Door duurzame, doorleefde, imperfecte materialen te gebruiken kan er in het huis ook volop geleefd worden zonder te stressen om een krasje of een beschadiging. Perfect dus voor dit gezin met jonge kinderen.

De gevel werd gemetseld in kruisverband met recup rode Kempische steentjes en rollagen boven de ramen, vele Belgisch hardstenen elementen. Op het dak liggen oude Boomse pannen. Dit alles werd gecombineerd met onbehandelde eiken kozijnen en deuren voor een stoer en landelijk effect.

Binnen heeft men onverslijtbare vloeren gebruikt als massief eiken planken en partketten en Belgisch hardstenen tegels. Met deze zelfde rustiek eiken planken werden er ook vele maatwerk kasten en luiken getimmerd.

Op de badkamers liggen verschillende marmersoorten. Het sanitair is van Lefroy Brooks, ook het vrijstaande bad komt van ‘t Achterhuis. De (antieke) schouwen zorgen voor een extra landelijk karakter. Oude tweeslagen en vierslagen werden met massief eiken nieuwe deuren gecombineerd.

Ook het interieur is een mix and match van unieke doorleefde items met nieuwe comfortabele stuks, waaronder de zitbanken en eetstoelen.