Er werden in de woonkamer en de slaapkamer nieuwe vergrijsde massief eiken planken gelegd. Op het eerste zicht erg sober maar in combinatie met mooie doorleefde, antieke meubelen en accessoires, én de weelderige stoffen een prachtig geheel.

In de eetkamer werd een nieuwe handgekapte Franse kalkstenen ombouwschouw geplaatst met een vuurmond gemetseld van handgevormde blauwe klompjes. Deze schouw is houtgestookt. De antieke vuurbokken en stookrooster zorgen voor voldoende zuurstoftoevoer. De grijs geschilderde spiegel vormt een rustig geheel met de schouw.

In de tv kamer siert een eenvoudigere schouw, een voorzet model. Hierop staat een prachtige gouden antieke spiegel.

In de keuken liggen verouderde Belgisch hardstenen dallen op banen die perfect aansluiten op de grijze houten planken. Ook hier is een Frans schouwtje geplaatst op ooghoogte met eronder een opbergvak voor het hout. In de keuken kan men volop van het vuur genieten omdat het vanuit alle hoeken zichtbaar is. Het geeft meteen een warme sfeer.

Vanuit de keuken gaat men naar de tuinkamer waar men een prachtig zicht heeft naar buiten toe. Om in deze ruimte een “buitengevoel” te creëren legde men Castle Stone Bricks. Deze hebben de uitstraling van ouderwets straatwerk. Hiermee werd buiten naar binnen gehaald. Ook de grote raampartijen zorgen voor veel daglicht en betrokkenheid met buiten. Het keukenschouwtje maakt het geheel compleet.