Opvallend aan de klassieke landelijke cottage stijl zijn de blokramen en de gelakte gevelbeplanking.

Als dakbedekking werden rood-bruine Franse tegelpannen gebruikt. Deze Bourgondische tegelpannen worden kruiselings over elkaar gelegd waardoor maar 1/3 zichtbaar is. Hierdoor krijgt het dak nu net de authentieke, landelijke uitstraling die zo bepalend is voor de cottage stijl.

Uiteraard werd deze typische stijl ook binnen doorgevoerd. Toch werd er niet veel gebruik gemaakt van oude bouwmaterialen maar wel van nieuwe handgemaakte varianten omdat deze beter aansluiten bij de klassieke Engelse stijl. Zo leverden we geen ruwe antieke doorleefde stenen schouwen, maar nieuwe, maatwerkschouwen al dan niet met het “the Duke” logo in gehouwen. Om de vuurmond te vormen werd het authentieke metselwerk van buiten toegepast. Verder werd er gebruik gemaakt van de mooiste marmersoorten, planken en parketten.

Want voor de Engelse cottage stijl is ook binnen het houtgebruik belangrijk. Daarom zijn de eiken balkenconstructies op de slaapkamers zichtbaar gebleven. Het ruwe brute eiken staat in contrast met de vele luxueuze materialen en zachte stoffen als zijde en fluweel.

Dit project werd afgewerkt tot in het kleinste detail.