De gevels werden gemetseld in kruisverband met gebikte gele ijsselsteentjes, het dak is van oude rode dakpannen. Je ziet details als een levensboom, oude buitenlampen en in de buitenmuren met strikken en rollagen verschillende muurankers.

Binnen in de hal, kantoor, keuken en bijkeuken liggen originele antieke Oud Hollandse plavuizen 20×20. In de woonkamer en boven massieve oude wagonplanken. De badkamervloer bestaand uit nieuw zwart marmer met wit marmeren blokjes om het geheel wat klassieker te maken. De combinatie met het vrijstaande gietijzeren bad en nieuwe kranen van het klassieke, Engelse merk Lefroy &Brooks geeft een ouderwetse uitstraling wat ook de bedoeling was bij dit project.

In de kamer staat een nieuwe handgekapte Franse schouw op gas. Deze schouw werd uit grove zandsteen gekapt. In de keuken werd een typisch Oud Hollandse houten keukenschouw getimmerd waar een antieke potkachel in geplaatst werd. Het binnenwerk werd betegeld met Oud Hollandse witjes van 13×13 met een handgeschilderde rand.

Het interieur bestaat uit voornamelijk eenvoudige antieke meubelen en authentieke accessoires.