Collectie Gietijzeren radiatoren

Bekijk de vergelijkbare categorieën

/
/
0 van 0 gezien

Gietijzeren radiatoren

Een gietijzeren radiator is natuurlijk een ouderwetse verwarming bij uitstek, maar zeer populair door de elegante uitstraling in de woonkamer, keuken of badkamer. Daarnaast zorgen gietijzeren radiatoren voor een meer regelmatige verspreiding van de warmte. Een retro radiator is in diverse maten en uitvoeringen te verkrijgen.

Nieuwe gietijzeren radiatoren kunnen in hoogte en breedte zelf worden samengesteld. Hierbij kan gekozen worden voor enkele opties, zoals 2-koloms radiatoren of 3-koloms radiatoren en wel of niet afgelakt. Het aanbod tweedehands radiatoren is afkomstig uit onder andere oude boerderijen, herenhuizen en overheidsgebouwen in binnen en buitenland. Hierdoor wisselt ons aanbod oude radiatoren regelmatig, maar er is altijd voldoende keuze.

Radiator op pootjes

Doordat de radiator van gietijzer is gemaakt, is de verwarming vrijwel altijd uitgevoerd als radiator op pootjes. De klassieke radiator is door het materiaal nu eenmaal te zwaar om gemakkelijk op te hangen. Een dergelijke gietijzeren radiator op pootjes wordt vrijwel altijd voorzien van glazen voetjes. Dit heeft als voordeel dat er geen roestvorming kan ontstaan op de ondergrond. Zeker bij een ondergrond die regelmatig wordt gedweild, zou dit op den duur namelijk voor kunnen komen.

Antieke radiatorkraan

Bij een antieke radiator hoort een bijpassende antieke radiatorkraan. Een dergelijke retro radiatorkraan of kraanset is los verkrijgbaar. Overigens heeft het ‘t Achterhuis ook een compleet assortiment sanitair met bijvoorbeeld nostalgische kranen en gietijzeren baden. Een nostalgische radiator komt natuurlijk het beste tot uiting in een afgestemde omgeving met attributen in dezelfde stijl.

Gietijzeren radiator showroom

‘Achterhuis heeft een groot aanbod antieke radiatoren en ouderwetse kachels die uit voorraad geleverd worden. Nieuwe gietijzeren radiatoren, van bijvoorbeeld het merk Belle Epoque, kunnen naar op bestelling worden geleverd. Slechts een beperkt deel van ons aanbod staat online ter inspiratie. In onze fysieke radiator showroom hebben wij diverse voorbeeld badkamers, keukens en woonkamers die zijn afgewerkt met gietijzeren radiatoren. ‘t Achterhuis beschikt over een groot assortiment antieke bouwmaterialen, meubels en woonaccessoires. Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze showroom om de gehele selectie radiatoren en kachels in het echt te komen bewonderen.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop