Collectie Kachels

Bekijk de vergelijkbare categorieën

/
0 producten
0 van 0 gezien

Antieke kachels

Oude of antieke kachels zijn nog steeds erg gewild in het hedendaagse interieur. Hierbij betreft het vaak een oude gietijzeren houtkachel om in de wintermaanden lekker te kunnen stoken. ‘t Achterhuis heeft diverse oude kachels op voorraad en het is zelfs mogelijk om deze aan te kleden met een complete schouw en haard accessoires. Vooral bij franse kachels wordt hiervoor gekozen. Naast houtgestookte kachels, heeft ‘t Achterhuis ook oude oliekachels en gaskachels. Twee bijzondere kachels zijn toch wel de potkachel en plattebuiskachel.

antieke potkachel: oud-hollandse kachel van gietijzer, welke in eerste op kolen werd gestookt
plattebuiskachel, ook wel leuvense of mechelse stoof: kachel waarbij de rookgassen eerst door een kamer met kookgaten worden gevoerd, zodat deze te gebruiken is als fornuis

Oude fornuizen

De plattebuiskachel is een typisch voorbeeld van de combinatie kachel en fornuis. Het is natuurlijk zeer praktisch om het verkrijgen van warmte te combineren met het bereiden van eten. Dit werd vroeger dan ook veelvuldig gedaan. Een oud fornuis wordt ook wel kookhaard of kookkachel genoemd. Veelal was de kookkachel houtgestookt. ‘t Achterhuis is met name gespecialiseerd in deze oude oude houtgestookte fornuizen, maar ook kolengestookte fornuizen behoren soms tot het wisselende aanbod. Dit geldt ook voor antieke gasfornuizen. Het aanbod is veelal uit oude herenhuizen, overheidsgebouwen en boerderijen in Frankrijk. Een oud frans fornuis wordt ook wel aangeduid met een antieke cuisinière.

Showroom

‘Achterhuis heeft een groot aanbod gietijzeren houtkachels, oude fornuizen en radiatoren die uit voorraad geleverd worden. Slechts een beperkt deel van ons aanbod staat online ter inspiratie. In onze fysieke showroom hebben wij diverse voorbeeld woonkamers en keukens die zijn ingericht met gietijzeren houtkachels en oude fornuizen. ‘t Achterhuis beschikt over een groot assortiment antieke bouwmaterialen, meubels en woonaccessoires. Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze showroom om de gehele selectie kachels en fornuizen in het echt te komen bewonderen.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop