Om de oude uitstraling nog meer te benadrukken werden er meerdere details aangebracht. Zo zien we verschillende smeedijzeren muurankers, oud eiken balken, een antiek eiken voordeur en een garagedeur die met oud eiken planken vervaardigd werd.

In de woonkamer liggen massief verouderde eiken planken en werden inbouwkasten getimmerd van rustiek Frans eiken. Deze ruimte is niet erg groot maar daardoor erg knus. De antieke 18e eeuwse handgekapte lavastenen schouw met haardaccessoires is hier dé blikvanger. Banken, stoelen, lampen, salontafel en oude woonaccessoires komen allemaal van ‘t Achterhuis en vormen een gezellig geheel.

Blikvanger in de hal is de antiek eiken draaitrap en de 2 identieke oud eiken 4-slag deuren. Er hangt ook een massief carrara marmeren wasbakje.

Naast de massief eiken vloer in de kamer liggen er beneden overal antieke Belgisch hardstenen dallen van 50×50cm. Ook werden ze vanuit de keuken doorgelegd naar de tuinkamer en naar buiten toe om buiten naar binnen te halen, en omgekeerd. Voor een extra buitengevoel werd er in de tuinkamer 1 muur gemetseld met hetzelfde sierlijke metselwerk als buiten.

In de kelder liggen zalm genuanceerde antieke Franse plavuisjes van 16×16 cm.

In de garage getrommelde Belgisch hardstenen tegels van 20×20cm.

Ook de keuken werd volledig door ‘t Achterhuis ontworpen. Het is een combinatie van veel oud en rustiek eiken, Belgisch hardsteen en handgemaakte witjes van 13×13cm.

Ook in de keuken geldt: de 18e eeuwse antieke compagnarde schouw is dé blikvanger en tevens het centrale punt. Daar staat dan ook de 3,5 meter lange hand gemaakte oud eiken keukentafel met daarboven een antieke Franse kristallen luster.

Verder zijn ook alle meubelen en accessoires geleverd door ‘t Achterhuis. De trap vanuit de keuken naar de kelder bestaat uit gerecupereerde massieve Belgisch hardstenen tredes.

Boven werden er ook in alle vertrekken verouderde eiken vloeren gelegd en in de badkamers antiek Carrara marmer. Het sanitair is van Lefroy Brooks. De kastenwanden zijn van rustiek Frans eiken.

Al bij al een geslaagd project waar heel goed nagedacht is over de vele authentieke details. Hierdoor werd er een comfortabele onderhoudsvriendelijke woning gecreëerd.