Beneden werden er in de grootste ruimtes rustiek verouderde Franse dallen gelegd in banenverband. Deze tegels zijn op een unieke manier bewerkt. Ze zijn één voor één met de hand gekapt, getrommeld en geborsteld. Sommige licht gezoet. Deze verschillende bewerkingen zorgen ervoor dat zo een tegelvoer de uitstraling krijgt alsof deze er al tientallen jaren in ligt. Vroeger werden deze vloeren veel in Franse kerken en kastelen gelegd.
De combinatie van deze karakteristieke dallen met de sobere robuuste eiken tafel maakt het plaatje compleet. De nieuwe eiken eetstoeltjes passen aan elke tafel en in elk interieur.

In alle niet natte delen, vooral boven, werden massief eiken planken gelegd. De planken hier werden verouderd en vergrijsd voor een sobere landelijke uitstraling. Een massief eiken vloer wordt vol verlijmd op spaanplaat ‘broodjes’ of eiken mozaïek ondervloer.
Wilt u gebruik maken van vloerverwarming dient u een multiplank (deels eiken en deels multiplex in 1) aan te schaffen. Deze planken worden wordt rechtstreeks op de afsmeervloer verlijmd.
Buiten in de tuin en bijgebouwen van de stoeterij werden verschillende natuurstenen troggen en bakken geplaatst.
Al bij al een mooi project waar voor duurzame materialen gekozen is.

In de kleedkamer ligt Belgisch hardsteen 40x40cm licht verouderd. Deze grijze vloeren worden ook kerkdallen, kloostervloeren of abdijvloeren genoemd.
De tegels liggen hier in steens verband en zijn wit opgevoegd. Dat geeft een frisse uitstraling.
Belgisch hardsteen is ook een van de enige natuurstenen vloeren die ook buiten gelegd kunnen worden. Daar is bij deze realisatie voor gekozen. Onder de robuuste eiken overkapping werden ze gelegd in banen verband. We zien wisselende breedtes en wisselende lengtes.
De blauwe steen werd hier ook voor het werkblad in de keuken gebruikt. Het is een tijdloze en modebestendige steen die bij alle interieurstijlen past en met vele materialen stijlvol te combineren valt.