Collectie Antieke vuurbokken

Bekijk de vergelijkbare categorieën

/
0 producten
0 van 0 gezien

Vuurbokken

’t Achterhuis heeft een groot assortiment aan vuurbokken, zowel oud als nieuw. Vuurbokken worden ook wel haardbokken of simpelweg haardijzers genoemd. Ze zorgen voor een betere beluchting en verbranding. De verhoging zorgt er namelijk voor dat er lucht via alle kanten bij het vuur kan komen. Ook kunnen de houtblokken niet zomaar uit de open haard rollen. Naast deze praktische functies dienen haardbokken ook gewoon ter versiering.

Smeedijzeren vuurbokken

Vuurbokken zijn gemaakt van ijzer, veelal van smeedijzer of gietijzer. Vanaf de 17e eeuw zijn de ijzeren vuurbokken steeds meer voorzien van brons en messing. Bij brandend haardvuur ontstaat zo een mooi contrast tussen de siermaterialen en het ijzer.

Nieuwe of oude haardbokken kopen

Een set haardbokken is bij ‘t Achterhuis ongeveer te koop vanaf € 75 en kan oplopen tot enkele duizenden. De prijs wordt voornamelijk bepaald door hoe oud, groot of zeldzaam de vuurbokken zijn. Net als onze haardplaten zijn ook de vuurbokken veelal afkomstig uit de 18e t/m 20e eeuw, maar hebben we ook oudere en compleet nieuwe vuurbokken. De antieke haardbokken zijn veelal afkomstig uit Frankrijk uit bijzondere bouwwerken, zoals kastelen en landhuizen. De haardbokken zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, zoals bijvoorbeeld Louis XIV, Rococo en Victoriaans.

Antieke vuurbokken showroom

‘t Achterhuis heeft een behoorlijke collectie van meer dan 50 paar vuurbokken of haardbokken, welke variëren in materiaal, afmeting, herkomst en stijl. Een grote selectie is online te bekijken, maar voor het uitzoeken van de juiste vuurbokken is een bezoek aan onze showroom in Udenhout zeker de moeite waard. Hier vindt u naast vuurbokken ook een grote collectie aan andere haardaccessoires, zoals haardplaten, haardschermen en haardroosters. Het mooiste is om deze op elkaar af te stemmen tot een mooi geheel. Ook heeft ’t Achterhuis diverse gasblokken met bijbehorende setjes hout, schors, dennenappels en kolen. Deze zijn niet van echt te onderscheiden.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop