Collectie Roosters

Bekijk de vergelijkbare categorieën

0 producten
0 van 0 gezien

Stookrooster open haard

Een ouderwetse open haard is pas compleet met een stookrooster of vuurrooster. Een stookrooster bevindt zich daadwerkelijk in de open haard, in de zogeheten verbrandingskamer, boven de eventuele aslade.. Hierop worden de houtblokken gelegd ter verbranding. Vuurroosters zijn heel open vormgegeven, zodat er sprake is van een goede zuurstoftoevoer wat natuurlijk ten goede komt van de verbranding.

Stookrooster gietijzer

Net als vele haardaccessoires die in of dichtbij het vuur nodig zijn, zijn ook vuurroosters veelal gemaakt van gietijzer. Een gietijzeren stookrooster is dusdanig sterk dat er bijna geen vervorming kan optreden. Echter, ook een stookrooster van gietijzer kan in de extreme hitte uiteindelijk een beetje vervormen. Gelukkig heeft ‘t Achterhuis altijd voldoende stookroosters van gietijzer op voorraad.

Antieke vuurroosters showroom

‘t Achterhuis heeft een enorme collectie van meer dan 500 haardaccessoires, waaronder stookroosters, haardplaten en vuurbokken. De grote variatie in afmeting, herkomst en stijl is deels online te bekijken, maar voor het uitzoeken van het juiste vuurrooster kunt u het beste in onze showroom in Udenhout komen kijken! Om de open haard helemaal af te maken heeft ’t Achterhuis diverse haardaccessoires, zoals setjes hout, schors, dennenappels en kolen. Niet van echt te onderscheiden.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop