Collectie Balkonhekken

Bekijk de vergelijkbare categorieën

/
/
0 van 0 gezien

Balkon hekwerken

’t Achterhuis heeft steeds in een wisselende collectie mooie balkonhekken, balkon balustrades en balkon relingen te koop. Een deel hiervan is ongerestaureerd, een ander deel is volledig gerestaureerd en gelakt. Soms zijn bewerkingen aan een balkonhek op klantwens bespreekbaar. Zo komt het regelmatig voor dat wij een aanpassing doen op de bevestiging. Al dan niet antieke balkonhekken zijn er in vele soorten en maten, die onder andere variëren in:

  • vorm: recht of gebogen/rond
  • versiering: van geen ornamenten tot zeer fraaie sierstukken
  • materiaal: veelal smeedijzer of gietijzer

Het verschil tussen een smeedijzeren balkonhek en een gietijzeren balkonhek komt tot uiting in de sterkte, gewicht, mate van details en de prijs. Zoals de naam al doet vermoeden wordt een gietijzeren balkon gegoten in een mal en een smeedijzeren balkonhek gesmeed met hamer en aambeeld. Het smeden maakt een balkonhek sterker, wat zwaarder en vaak duurder door het intensieve vakwerk wat hierbij komt kijken. Wel is het minder makkelijk om kleine details te verwerken.

Balkon ballustrades

Voor een balkonhek wordt ook wel de term balkon balustrade gebruikt. Een balustrade is in principe een laag hek of muurtje die bij een hoogteverschil beschermt tegen vallen. Naast versiering is dat natuurlijk ook de functie van een balkon balustrade. Vroeger werd een dergelijk hekwerk opgebouwd uit balusters, een andere naam voor zuilen of spijlen. Tegenwoordig wordt een balkon balustrade met spijlen vaak een balkon reling balkon railing (Engels) genoemd.

Frans balkon

Een zeer typisch balkon is wel het Frans balkon. In feite is er niet echt sprake van een balkon, omdat er niet tot zeer weinig ruimte is om te betreden. Vaak gaat het om een slaapkamer of andere ruimte met een naar binnen draaiende deur op een hogere verdieping. Een Frans balkonhek wordt dan vrijwel rechtstreek aan de gevel gemonteerd om te voorkomen dat mensen naar beneden vallen.

Oude balkon hekwerken kopen in Udenhout

‘t Achterhuis heeft altijd tientallen oude balkon hekwerken op voorraad. Online wordt slechts een gedeelte van deze balkonhekken getoond. Graag nodigen wij u dan ook uit voor een bezoek aan onze showroom in Udenhout om het volledige assortiment oude poorten, maar ook deuren, raampartijen en vele andere historische bouwmaterialen in het echt te komen bewonderen. Het grootste gedeelte staat opgesteld op onze buitenterreinen of opslagruimtes, een gedeelte wordt in de werkplaats gerenoveerd.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop