Collectie Hekwerken

Bekijk de vergelijkbare categorieën

/
0 producten
0 van 0 gezien

Hekwerken

’t Achterhuis heeft een wisselende collectie mooie sierhekwerken te koop. Een deel hiervan is ongerestaureerd, een ander deel is volledig gerestaureerd en gelakt. Soms zijn bewerkingen aan een hekwerk op klantwens bespreekbaar. Ook kunnen wij u aan iemand voorstellen die de poort kan installeren en eventueel elektrisch kan maken. Zo komt het regelmatig voor dat wij een aanpassing doen op de bevestiging aan poortpalen of poorten. Al dan niet antieke hekken zijn er in vele soorten en maten, die onder andere variëren in:

  • materiaal: veelal smeedijzer of gietijzer
  • vorm: recht of gebogen/rond
  • versiering: van geen ornamenten tot zeer fraaie sierstukken
  • afwerking: gezandstraald, geschopeerd, geprimerd, gelakt

Smeedijzeren of gietijzeren hekwerk

Het verschil tussen een smeedijzeren hekwerk en een gietijzeren hekwerk komt tot uiting in de sterkte, gewicht, mate van details en de prijs. Zoals de naam al zegt, wordt een gietijzeren hekwerk gegoten in een mal en een smeedijzeren hek gesmeed met hamer en aambeeld. Het smeedproces maakt een hekwerk sterker, wat zwaarder en vaak duurder door de intensieve arbeid van de smid. Wel is het minder makkelijk om kleine details te verwerken. Zeer gedetailleerde sierhekwerken, zoals een wat meer brocante hekwerk, zijn dan ook meestal gietijzeren hekwerken.

Van antiek balkonhek tot ijzeren tuinhek

In deze productcategorie vindt u veelal de grote ijzeren hekwerken. Deze gietijzeren of smeedijzeren hekwerken worden met name ingezet rondom een erfgrens of als tuinafscheiding. In dat geval kun je natuurlijk spreken van een ijzeren tuinhek of tuin hekwerk. Daarnaast kunt u bij ‘t Achterhuis ook terecht voor de volgende hekken en gerelateerde producten:

  • Complete hekwerken
  • Balkonhekken
  • Gietijzeren tuinhekjes
  • Poorten
  • Poortpalen

Antieke hekwerken kopen in Udenhout

‘t Achterhuis heeft altijd tientallen oude hekwerken op voorraad. Online wordt slechts een gedeelte van deze smeedijzeren en gietijzeren hekken getoond. Graag nodigen wij u dan ook uit voor een bezoek aan onze showroom in Udenhout om het volledige assortiment oude hekwerken, poorten, maar ook deuren, raampartijen en vele andere historische bouwmaterialen in het echt te komen bewonderen. Het grootste gedeelte staat opgesteld op onze buitenterreinen of opslagruimtes, een gedeelte wordt in de werkplaats gerenoveerd.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop