Collectie Palen & zuilen

Bekijk de vergelijkbare categorieën

0 producten
0 van 0 gezien

Gietijzeren palen en stenen zuilen

’t Achterhuis heeft een doorlopende collectie van tientallen poortpalen en zuilen. De sierpalen zijn veelal van gietijzer en verkrijgbaar in diverse hoogtes en met diverse decoraties. De stenen varianten worden veelal aangeduid als zuilen. Ook de stenen zuilen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en kunnen bestaan uit diverse steensoorten, zoals kalkzandsteen of Belgisch hardsteen. Daarnaast bieden wij ook diverse benodigdheden en materialen om eventueel zelf een poortzuil te metselen die past bij uw hekwerk. Denk hierbij aan een set poortpalen, maar ook losse poortvoeten, poortpaal afdekkers, diverse metselsteentjes, enzovoort.

Poortmutsen

Poortpaal afdekkers worden ook wel poortmutsen genoemd. Deze poortmutsen zijn verkrijgbaar in diverse materialen en uitvoeringen. Zo zijn er vrij simpele, kleine afdekkers in bijvoorbeeld hout of metaal. Maar zijn er ook grote, bijzonder vormgegeven hardstenen poortmutsen, die soms zo mooi zijn dat ze als tuinornament worden gebruikt.

Dommerikken of schamppalen

Dommerikken mogen ook zeker niet ontbreken in deze productcategorie. Met de term dommerikken worden schamppalen of schampstenen bedoeld. Dommerikken bestaan meestal uit Belgisch hardsteen en kunnen worden ingezet ter afscheiding of ter belemmering van doorgang.

Oude zuilen

Al eeuwenlang worden zuilen toegepast in de bouwkunde. Met name de Grieken hebben hierbij hun sporen nagelaten. Oude zuilen worden veelal onderverdeeld in de volgende 3 type zuilen:

  • Dorische zuil
  • Ionische zuil
  • Corinthische zuil

De Dorische zuil is de meest eenvoudige en robuuste zuil met veelal een gegroefde zuil en onversierd kapiteel. Het kapiteel is de bovenzijde van de uil. De Ionische zuil is vooral herkenbaar aan de grote krulvormige versieringen bij het kapiteel aan weerszijden. De Corinthische zuil is de meest sierlijke oude zuil en bevat acanthusbladeren bij het kapiteel.

Oude poortpalen en zuilen kopen in Udenhout

‘t Achterhuis heeft altijd tientallen poortpalen en oude zuilen op voorraad. Online wordt dan ook slechts een gedeelte van de sierpalen getoond. Graag nodigen wij u dan ook uit voor een bezoek aan onze showroom in Udenhout om het volledige assortiment oude poorten, poortpalen en zuilen in het echt te komen bewonderen. Tevens vindt u bijvoorbeeld ook tuinornamenten, stenen en vele andere historische bouwmaterialen. Het grootste gedeelte staat opgesteld in ons park of op onze buitenterreinen of opslagruimtes, een gedeelte wordt in de werkplaats gerenoveerd.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop