Collectie Poorten

Bekijk de vergelijkbare categorieën

0 producten
0 van 0 gezien

Antieke poorten

’t Achterhuis heeft een ruime collectie antieke poorten en hekwerken. Het assortiment is zeer divers en loopt uiteen van grote antieke poorten afkomstig van kastelen tot kleinere looppoorten. Naast de afmeting verschillen de poorten ook in de ‘uitvoering’. Zo staan er strakke smeedijzeren poorten, maar ook zeer rijk uitgevoerde gietijzeren poorten met schitterende versieringen.

De poorten kunnen geheel naar wens worden bewerkt, waaronder:

  • gerestaureerd
  • gezandstraald
  • geschoopeerd
  • voorzien van primerlaag
  • gelakt met bijvoorbeeld zwarte of groene lak

Ook kunnen wij u aan iemand voorstellen die voor u de poort (elektrisch) kan installeren.

IJzeren tuinpoort

Veelal worden onze ijzeren poorten ingezet bij de entree op een erfgrens of tuingrens. In dat geval kun je natuurlijk spreken van een ijzeren tuinpoort. Vaak worden tuinpoorten ook wel inrijpoorten genoemd. Naast ijzeren tuinpoorten hebben wij overigens ook altijd wel enkele houten inrijpoorten. Een houten poort vergt vaak iets meer onderhoud, maar vaak wel dicht waardoor inkijk wordt tegengegaan.

Dubbele poort

Zeker bij grotere hekwerken is er vaak de wens voor een dubbele poort, al dan niet in combinatie met een looppoort. Vaak bestaat een dubbele poort uit dubbele poortdeuren, zodat er een grote toegang mogelijk is voor bijvoorbeeld grotere voertuigen.

Looppoorten en poortdeuren

Veelal kost het enige moeite om een grote poort te openenen, zeker wanneer deze niet elektrisch is uitgevoerd. Wanneer er sprake is van veel lopend of fietsend verkeer, wordt om die reden vaak gekozen voor een looppoort of extra poortdeur. Ook de veiligheid kan een reden zijn. Door de grote poortdeuren goed af te sluiten en looppoort open te houden, kunnen grotere voertuigen worden geweerd.

Oude ijzeren poorten kopen in Udenhout

‘t Achterhuis heeft altijd tientallen oude ijzeren poorten op voorraad. Online wordt slechts een gedeelte van deze antieke poorten getoond. Graag nodigen wij u dan ook uit voor een bezoek aan onze showroom in Udenhout om het volledige assortiment oude poorten, maar ook deuren, raampartijen en vele andere historische bouwmaterialen in het echt te komen bewonderen. Het grootste gedeelte staat opgesteld op onze buitenterreinen of opslagruimtes, een gedeelte wordt in de werkplaats gerenoveerd.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop