Collectie Marmeren schouwen

Bekijk de vergelijkbare categorieën

/
0 producten
0 van 0 gezien

't Achterhuis heeft een permanente collectie van ongeveer 350 schouwen

’t Achterhuis heeft een permanente collectie van ongeveer 350 schouwen waarvan ongeveer een 150 tal originele antieke marmeren schouwen. Het assortiment wordt continu aangevuld met bijzondere objecten vanuit de hele wereld. De oude marmeren schouwen zijn veelal afkomstig uit oude kastelen en herenhuizen in Frankrijk en België en kunnen worden onderverdeeld op basis van type, herkomst of periode en kleur.

Typen marmeren schouwen

Er zijn vele benamingen voor antieke marmeren schouwen. Zo wordt er soms gesproken over een marmeren sierschouw, maar dat zijn eigenlijk alle schouwen. Daarnaast kunnen marmeren schouwen worden onderverdeeld in 2 soorten: ombouwschouwen en voorzetschouwen. Het is echter vaak mogelijk om een marmeren ombouwschouw om te bouwen tot een marmeren voorzetschouw. Daarnaast zijn keukenschouw en kasteelschouw bekende type schouwen. Deze zijn er ook in zandsteen.

Herkomst en periodes

Grofweg is er keuze uit vroege marmersteen schouwen uit de 16e en 17e eeuw. Daarnaast zijn er marmeren schouwen uit een wat latere periode, namelijk de 18e en 19e eeuw. Uit deze laatste periode is het aanbod het grootste. Dit komt voornamelijk doordat ten tijde van Lodewijk XIV, Lodewijk XV en Lodewijk VI de beste steenkappers werden uitgenodigd op het Franse hof om exclusieve schouwen te kappen van zeldzame Italiaanse en Franse marmers. Zodoende werden de marmeren schouwen extra populair.

We zien steeds vaker dat mensen op zoek zijn naar een marmeren schouw uit de jaren 30 en ook voor uw jaren 30 woning hebben we de perfecte marmeren schouw.

Carrara wit marmeren schouw of andere kleur?

Marmer is een kalksteen dat onder langdurige druk en hitte transformeert naar marmer. Hierbij verandert de kleur van wit naar zeer fraaie kleuren en patronen. De meest populaire kleur is toch wel de Carrara wit marmeren schouw. ‘t Achterhuis heeft in deze categorie dan ook de meeste keuze. Naast wit is een zwart marmeren schouw of een gekleurde marmeren schouw erg in trek. Een neutrale witte of zwarte schouw past veelal in elk interieur.

Marmeren schouw plaatsen

Deze antieke marmeren schouwen worden door onze deskundige restaurateurs geheel nagekeken, geschoond, indien nodig gerestaureerd en alvast voorgemonteerd. Veelal bestaan de marmeren schouwen uit 4 tot 5 delen. Ze worden zo in elkaar gezet zodat degene die de marmeren schouw gaat plaatsen, de verschillende onderdelen niet meer in elkaar moet puzzelen. Uiteraard verlenen wij vakkundig advies en verzorgen eventueel de inbouw die gedaan wordt door professionele schouwbouwers. Zij hebben vele jaren ervaring met het inbouwen van oude marmeren schouwen in combinatie met een open haard en kachel. Hierbij maakt het niet uit of er sprake is van marmeren schouw met elektrische sfeerhaard of marmeren schouw met open haard met houtkachel.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop