Collectie Spiegels

Bekijk de vergelijkbare categorieën

0 producten
0 van 0 gezien

Oude en antieke spiegels

T’ Achterhuis heeft altijd zo’n 100 antieke spiegels op voorraad in diverse maatvoeringen. Aangezien dergelijke oude spiegels vrijwel altijd aan de wand hangen, wordt hiervoor ook vaak de term wandspiegel gebruikt. De antieke wandspiegels beschikken vaak nog over het originele glas! Onze spiegels zijn veelal afkomstig uit Frankrijk, uit oude herenhuizen, kastelen en belangrijke openbare gebouwen. De oude Franse spiegels hebben veelal prachtige versieringen en ornamenten met barok stijl uit de 17e en 18e eeuw.

Gouden spiegel of liever zilver?

De meeste antieke spiegels hebben een houten lijst met bladgoud en worden daarom ook wel simpelweg betiteld als een gouden spiegel. Naast gouden spiegels zijn zilveren ook enorm populair. De houten lijsten zorgen ervoor dat antieke wandspiegels goed te hanteren zijn. Er zijn ook oude gouden spiegels die zijn uitgevoerd met een metalen lijst. Het gewicht wordt dan al snel groter wat de montage moeilijker maakt.

Grote wandspiegel of Franse schouwspiegel?

Het is wel duidelijk dat antieke spiegels in vele hoedanigheden verkrijgbaar zijn bij ‘t Achterhuis. Naast de verschillende materialen, kleuren en periode, hebben onze bezoekers vaak ook een voorkeur voor de vorm en afmeting. We zien met name een grote vraag naar grote wandspiegels met een meer praktische rechthoekige vorm. Bij kleinere ruimtes, zoals de badkamer of toilet worden vaak juist de kleine, ronde of ovale spiegels gebruikt. Natuurlijk is iedereen vrij in de keuze van de toepassing van de antieke spiegel. Toch zijn er wel enkele typerende oude spiegels te benoemen:

  • kuifspiegel: antieke spiegel met een kenmerkende brocante kuif aan de bovenzijde
  • schouwspiegel: typerende spiegel die vaak boven een antieke schouw wordt geplaatst
  • passpiegel: grote, maar smalle spiegel die veelal op de slaapkamer of hal wordt gebruikt

Antieke spiegel kopen bij ‘t Achterhuis

‘t Achterhuis heeft een behoorlijke collectie oude en antieke spiegels, maar daarnaast ook diverse andere unieke objecten voor uw interieur. Online vindt u slechts een gedeelte van onze antieke spiegels. Voor het beste advies en meest actuele aanbod kunt u dan ook het beste onze showroom in Udenhout bezoeken. Hier presenteren wij een complete spiegelruimte én hebben wij diverse interieur opstellingen waarbij ook antieke spiegels een onderdeel zijn.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop