Collectie Tafels

Bekijk de vergelijkbare categorieën

0 producten
0 van 0 gezien

Antieke eettafels en meer

Bij ‘t Achterhuis slaagt u gegarandeerd voor een unieke tafel. Het aanbod bestaat namelijk uit antieke of oude tafels, maar ook uit nieuwe of ambachtelijk vervardigde tafels van robuuste materialen met een eigen karakter. Indien gewenst, wordt de tafel of eettafel geheel op maat gemaakt. Hieronder zijn kort de kenmerken benoemd.

  • Houtsoort: populair zijn oud eiken of oud grenen
  • Vorm: van grote, lange eettafels tot kleine, ronde salontafels
  • Functie: eettafel, vergadertafel, salontafel, wijntafel, side-table
  • Leeftijd: oude, antieke tafel of liever nieuw en maatwerk of combinatie

Oud eiken eettafel of liever oud grenen?

Vanwege het robuuste karakter en de hoge kwaliteit is een groot deel van ons assortiment van de houtsoort eiken. Met name oud eiken eettafels zijn al jaren enorm populair en gaan ook makkelijk tientallen jaren mee. Naast eiken eettafels hebben we ook veel oud grenen tafels. Grenen tafels of grenen in het algemeen is zachter dan eiken en ook iets geler van kleur. De keuze voor een antieke eiken tafel of oud grenen eettafel is natuurlijk ook een kwestie van smaak en het betreffende interieur.

Antieke kloostertafel als eettafel of vergadertafel

Een zee typerende eettafel is toch wel de houten kloostertafel, ook wel kasteeltafel genoemd. Kenmerkend voor een kloostertafel zijn de robuuste (kolom)poten en het stevige tafelblad. De poten staan hierbij in het midden van de tafel en zijn vaak verbonden met een dwarsbalk over de onderzijde. Veelal is de houten kloostertafel van eikenhout. De kenmerken van deze houtsoort versterken het gewenste karakter van de kloostertafel: robuust, stoer en authentiek. Naast de meest gangbare rechte zijden, bestaan er ook ronde kloostertafels. Een kloostertafel is ideaal voor het gebruik als grote vergadertafel, maar natuurlijk ook als eettafel.

Antieke eettafel of tafel op maat bij ‘t Achterhuis

‘t Achterhuis heeft een behoorlijke collectie oude en antieke eettafels, maar daarnaast ook diverse andere unieke objecten voor uw interieur, zoals oude spiegels en ouderweste lampen. Online vindt u slechts een gedeelte van onze exclusieve, antieke tafels. Voor het beste advies en meest actuele aanbod kunt u dan ook het beste onze showroom in Udenhout bezoeken. Hier presenteren wij tientallen ruimtes met diverse interieur opstellingen waarbij antieke eettafels vaak een prominente plaats innemen.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop