Collectie Fonteinen & waterpompen

Bekijk de vergelijkbare categorieën

/
/
0 van 0 gezien

Antieke fontein voor in de tuin

‘t Achterhuis verzamelt het hele jaar door antieke bouwmaterialen, die afkomstig zijn uit alle delen van wereld. Dit geldt ook voor de antieke fonteinen en oude pompen. Een groot deel van de stenen fonteinen is afkomstig uit Frankrijk en België. Typisch aan een franse fontein is het sierlijke en klassieke uiterlijk en gemaakt van zandsteen wat natuurlijk een prachtige aanvulling kan zijn in de tuin. Vanuit België komen vooral de natuurstenen fonteinen en dan met name gemaakt van Belgisch hardsteen. Daarnaast zijn er ook marmeren en zelfs gietijzeren fonteinen. Elke materiaalsoort zorgt voor een uitgesproken uiterlijk en heeft diverse voor- en nadelen. Veelal is de staat en de voorstelling de belangrijkste reden bij het kopen van een fontein. ‘t Achterhuis heeft een enorme collectie oude fonteinen en pompen, die grofweg onderverdeeld kunnen worden in de volgende groepen:

  • muurfonteinen
  • waterspuwers
  • wandfonteinen
  • waterfonteinen
  • waterschalen
  • waterpompen

Van stenen muurfontein tot waterspuwer

Een groot deel van de antieke fonteinen zijn stenen muurfonteinen of wandfonteinen. Het praktische voordeel is dat deze oude fonteinen aan de rand van een tuin kunnen worden geplaatst. Hierdoor neemt een muurfontein niet veel ruimte in beslag. Een ander voordeel is de watervoorziening. Deze kan bij een antieke muurfontein zowel via de grond als de muur

lopen. Een typische wandfontein wordt direct op de wand geplaatst, waarbij ook de watertoevoer via de wand loopt. Veelal bevatten de stenen muurfonteinen of wandfonteinen een bijzondere waterspuwer. Een waterspuwer is het onderdeel waar het water uitkomt, bijvoorbeeld in de vorm van een leeuwenkop of engel.

Gietijzeren waterpomp

Voor een vijver of kleine fontein wordt ook veel gekozen voor een ouderwetse handwaterpomp, veelal een gietijzeren waterpomp. Hierbij kan de functie van de oude pomp intact worden gelaten, zodat het mogelijk blijft om met de hand te pompen. Het is ook mogelijk om een oude waterpomp puur als waterspuwer te gebruiken.

Antieke fonteinen en waterpompen bij ‘t Achterhuis

‘t Achterhuis heeft een grote collectie van meer dan 100 antieke fonteinen en oude waterpompen. Deze zijn uitermate geschikt voor decoratieve doeleinden, zoals een sierlijke muurfontein in de tuin of waterspuwer in de vijver. Naast fonteinen en pompen kunt u bij ons ook terecht voor andere tuinornamenten, maar ook bouwmaterialen, meubels en woonaccessoires. Online is slechts een gedeelte van assortiment opgenomen ter inspiratie. Voor het beste advies en complete, actuele aanbod kunt u dan ook het beste onze showroom in Udenhout bezoeken. Onze tuinartikelen presenteren wij in een groot park met diverse opstellingen van onder andere fonteinen en waterpompen.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop