Collectie Vazen & potten

Bekijk de vergelijkbare categorieën

0 producten
0 van 0 gezien

Grote tuinvazen

Op de buitenterreinen van ‘t Achterhuis staan diverse tuinpotten en tuinvazen opgesteld. De grote tuinvazen zijn beschikbaar in verschillende materialen. Met name de gietijzeren vazen zijn erg populair. De gietijzeren vazen worden veelal aangeboden in combinatie met een gietijzeren sokkel. De antieke vazen kunnen worden voorzien van mooie bloemstukken, maar ook zonder dit extraatje zijn ze al een mooie aanvulling in de tuin. De tuinvazen zijn vaak ook dusdanig afgewerkt dat ze gerust als siervazen mogen worden bestempeld.

Stenen tuinpotten

De kleine en grote tuinpotten zijn ook voornamelijk beschikbaar in stenen en gietijzeren uitvoeringen. Het grootste deel van onze buitenpotten is toch wel de stenen variant in de vorm van grote stenen tuinpotten, plantenbakken of bloempotten. Sommige van deze antieke potten zijn een voorstelling an sich met zeer gedetailleerde tekeningen, kleuren en bewerkingen. Zo ook de L’Anduze potten, welke hieronder verder wordt beschreven.

L´Anduze potten

Een bijzondere pot voor in de tuin is toch wel de L’Anduze pot. Deze tuinpot is afkomstig uit de Languedoc, een regio in het Zuiden van Frankrijk. Oorspronkelijk werden de L’Anduze potten gebruikt om citrusbomen in te planten. De Anduze potten konden zo gemakkelijk naar binnen worden verplaatst in de winter. Inmiddels zijn de Anduze potten niet alleen bij Fransen herenhuizen te vinden, maar worden vele tuinen hiermee versierd in binnen en buitenland. De L’Anduze potten zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleurstellingen.

Liever los, op sokkel of met zuil?

De sierlijke tuinvazen en tuinpotten hebben op zichzelf vaak al een mooi aangezicht. U kunt er echter ook voor kiezen om deze te combineren met een sokkel of zuil. Zo wordt de vaas of pot letterlijk op een voetstuk geplaatst en is deze op ooghoogte te bekijken. De vorm en afmeting van een kan hierbij erg verschillen. Veel gemaakte combinaties zijn een gietijzeren tuinvaas op sokkel en stenen tuinpot op zuil. Welke combinatie heeft uw voorkeur?

Oude tuinvazen of tuinpotten kopen bij ‘t Achterhuis

‘t Achterhuis heeft een wisselende collectie van meer dan 200 tuinpotten en tuinvazen in alle soorten en maten. Het zijn hoofdzakelijk grote stenen potten en fraaie gietijzeren vazen voor buiten. Deze zijn los of als verkrijgbaar of als set. Veelal worden de potten en vazen gebruikt ter decoratie in tuinen of parken. Ook kunt u bij ons terecht voor andere tuinaccessores, zoals tuinbeelden, ornamenten, fonteinen en tuinmeubels. Ook is er een ruim assortiment antieke bouwmaterialen, meubels en woonaccessoires. Slechts een gedeelte hiervan vindt u online ter inspiratie. Voor het beste advies en complete aanbod kunt u dan ook het beste onze showroom in Udenhout bezoeken waar vele tuinartikelen staan opgesteld in ons park.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop