Collectie Beelden

Bekijk de vergelijkbare categorieën

/
/
0 van 0 gezien

Grote tuinbeelden

Grote tuinbeelden van steen of ijzer zijn niet alleen geschikt voor grote parken of beeldentuinen. Onze beelden, die we vanuit de hele wereld verzamelen, staan inmiddels in diverse grote én kleine tuinen. De grote verscheidenheid aan tuinbeelden bij ‘t Achterhuis zorgt ervoor dat u altijd een leuk tuinbeeld kunt vinden voor dat ene mooie plekje.. Zo bestaan de beelden uit zeer uiteenlopende voorstellingen van een tuinbeeld met engelen, kruisbeelden, dieren of specifieke voorwerpen. Ook zijn de beelden gemaakt van verschillende materialen met hun unieke eigenschappen, waaronder zandsteen, marmer, gietijzer en zelfs brons.

Bronzen tuinbeelden

Bronzen beelden zijn nog steeds erg gewild, zowel voor binnen als buiten. Dat is natuurlijk niet voor niets. Bronzen tuinbeelden hebben een exclusieve en kostbare uitstraling. Daarnaast kan de kunstenaar zich tot in detail uitleven op de voorstelling. De prijs is hierbij afhankelijk van de afmeting en of het beeld in een gelimiteerde oplage gemaakt is.

Brons is een legering van koper en tin. De twee bekendste technieken om bronze beelden te maken zijn de verloren was methode en de zandgieting methode. Er zijn maar liefst 20 verschillende werkfasen nodig om van model tot afgewerkt bronzen beeld te komen. Deze zullen we hier niet allemaal uiteenzetten, maar zegt genoeg over het vakmansschap dat ervoor nodig is om een bronzen beeld te vervaardigen.

Tuinbeelden dieren

In veel tuinbeelden zijn dieren verwerkt of is het gehele beeld een voorstelling van specifiek dier. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat tuinbeelden in een natuurlijke omgeving staan en dit goed combineert met buitendieren. Denk hierbij aan het tuinbeeld van een schaap of hert. Daarnaast staan de tuinbeelden van dieren ook vaak ergens symbool voor. Zo worden beelden van leeuwen en honden vaak bij de ingang geplaatst om te waken over het terrein en staan zij symbool kracht en moedigheid. Beelden van vogels zijn vaak heel sierlijk vormgegeven en dienen vooral ter decoratie, terwijl een adelaar beeld juist weer bekend staat als de vogel der vogels en staat voor macht.

Grote tuinbeelden kopen bij ‘t Achterhuis

‘t Achterhuis heeft een flinke collectie van meer dan 100 grote tuinbeelden en variërend van een zandstenen leeuw tot een bronzen beeld op sokkel. De tuinbeelden zijn uitermate geschikt voor decoratie in tuinen of parken. Naast grote beelden kunt u bij ons ook terecht voor andere tuinornamenten, maar ook bijvoorbeeld antieke schouwenmetselstenen en oude deuren. Online is slechts een gedeelte van assortiment opgenomen ter inspiratie. Voor het beste advies en complete aanbod kunt u dan ook het beste onze showroom in Udenhout bezoeken. Onze tuinbeelden presenteren wij hierbij in een groot park.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop