Collectie Ornamenten

Bekijk de vergelijkbare categorieën

/
0 producten
0 van 0 gezien

Antieke tuinornamenten

De term ‘ornament’ is afkomstig uit het Latijn. ‘Ornare’ en ‘ornamentum’ betekenen respectievelijk versieren en sieraad. Een tuinornament is dan ook een versiering voor de tuin en dat kan met vele voorwerpen. Het assortiment tuinornamenten is dan ook zeer divers bij ‘t Achterhuis. Afgezien van tuinbeeldenpotten en vazen, bakken, troggen en putten, bestaat de categorie tuinornamenten onder andere uit:

  • oude sokkels, ook in combinatie met andere tuinornamenten
  • stenen of marmeren pilaren
  • hoekpalen
  • oude molenstenen
  • antieke windwijzers en zonnewijzers

Grote sokkel tuin

Een sokkel is een onderstuk waarbij een voorwerp letterlijk op een voetstuk kan worden geplaatst. Veelal is dit voorwerp een beeldhouwwerk in de vorm van een tuinbeeld, zonnewijzer of windwijzer. ‘t Achterhuis heeft een grote verscheidenheid aan sokkels voor buiten gebruik, die variëren in materiaalsoort en afmeting. De meeste oude sokkels bestaan uit steen, waaronder zandstenen sokkels, marmeren sokkels en Belgische hardstenen sokkels. Echter, ook gietijzeren sokkels hebben wij altijd wel op voorraad. Veelal zorgt een sokkel ervoor dat een voorwerp op ooghoogte te bekijken is, maar de vorm en afmeting kan hierbij erg verschillen.

Antieke windwijzer of zonnewijzer

Naast decoratie kunnen tuinornamenten ook een praktisch doel vervullen. Zo kan de windrichting met één blik in de tuin bepaald worden en blijft het leuk om met behulp van een antieke zonnewijzer de tijd vast te stellen. Veelal is een antieke windwijzer of oude zonnewijzer pas compleet in combinatie met een bijpassende sokkel.

Oude molensteen

Nederland staat natuurlijk bekend om zijn molens, die vroeger met behulp van de windkracht onder andere zorgden dat molenstenen granen konden malen. Nu worden onderdelen van de molens gebruikt ter decoratie. Een oude molensteen is er in vele gedaantes en is een leuke versiering!

Antieke tuinornamenten kopen bij ‘t Achterhuis

‘t Achterhuis heeft een flinke collectie van meer dan 100 tuinornamenten en variërend van een arduinen sokkel tot een antieke zonnewijzer op sokkel. De kleine en grote tuin ornamenten zijn uitermate geschikt voor versiering in tuinen of parken. Naast de beschreven tuinornamenten kunt u bij ons ook terecht voor andere tuinartikelen, zoals beelden, fonteinen, putten en pompen. Maar ook voor bouwmaterialen en interieur, zoals antieke schouwen, metselstenen en meubels. Online vindt u slechts een gedeelte van het assortiment ter inspiratie. Voor het beste advies en complete aanbod kunt u dan ook het beste onze showroom in Udenhout bezoeken. Onze tuinornamenten presenteren wij in een groot park.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop