Collectie Troggen & putten

Bekijk de vergelijkbare categorieën

/
/
0 van 0 gezien

Oude trogen, bakken en putten

Een trog is een grote, brede voederbak of drinkbak, die vroeger werd gebruikt in de veeteelt. Met name voor het voeden van varkens, schapen en paarden werden troggen veel gebruikt. In dat geval spreek je ook van een varkenstrog, schapentrog of paardentrog. Deze oude voederbakken bestaan soms uit ijzer, maar vaak uit steen of beton. Twee bijzondere steensoorten die gebruikt werden voor een stenen trog zijn Arduin en Bentheimer zandsteen.

Een Arduinen trog bestaat uit Belgisch hardsteen en wordt ook wel blauwsteen genoemd door de kenmerkende blauwe kleur. De basis is kalksteen en werd vroeger veel gebruikt vanwege de harde en dichte eigenschappen. Zie bijvoorbeeld ook onze hardstenen vloertegels.

Een Bentheimer trog bestaat uit Bentheimer zandsteen en is een zuivere en relatief stevige zandsteen met een gelijkmatige structuur. Hierdoor is het materiaal geschikt voor vele doeleinden. De naam Bentheimer is afkomstig van de plaats waar de zandsteen werd gewonnen, namelijk in de steengroeven in de Graafschap Bentheim in Duitsland.

Stenen waterbak voor in de tuin

Een oude trog of grote waterbak kan natuurlijk dienen als prachtige aankleding van de tuin. Een dergelijke waterbak is bijvoorbeeld om te bouwen tot waterornament met een fraaie waterval of met kalmerend stromend water. Een wat kleinere trog wordt ook wel eens een wastrog genoemd en verwerkt in bijvoorbeeld een buitenkeuken. Daarnaast is een stenen waterbak natuurlijk ook te gebruiken als bloembak.

Maar ook zonder aanpassingen zien we regelmatig dat onze klanten een oude trog of waterbak ter decoratie plaatsen in de tuin. In sommige gevallen doet de trog zelfs weer dienst als voederbak of drinkbak voor dieren.

Waterput

Tegenwoordig zijn oude waterputten of steenputten natuurlijk niet meer nodig. Althans, niet meer in onze directe leefomgeving en niet meer nodig als daadwerkelijk bron voor water. Een oude waterput is echter wel erg leuk om te zien en bij voldoende ruimte in de tuin een absolute must! Ook een oude put wordt veel gebruikt als bloembak.

Oude troggen, waterbakken en putten bij ‘t Achterhuis

‘t Achterhuis heeft een flinke collectie troggen, oude waterbakken en putten. Deze zijn geschikt voor vele decoratieve of praktische doeleinden. Naast troggen, waterputten en oude bakken, kunt u bij ons ook terecht voor andere tuinornamenten, maar ook bouwmaterialen, meubels en woonaccessoires. Online vindt u slechts een gedeelte van onze producten. Voor het beste advies en meest actuele aanbod kunt u dan ook het beste onze showroom in Udenhout bezoeken. Hier presenteren wij tientallen ruimtes, waaronder een groot park, met diverse opstellingen waarbij troggen, bakken en putten natuurlijk niet ontbreken.

Persoonlijk advies Begeleiding door specialisten
Eerlijke prijs-kwaliteit verhouding Wat je ziet is wat je krijgt
Opslag service Kosteloze opslag van uw aankoop